Ik ben Twan!

de zoon van de initiatiefnemer en ben geboren op 28 november 2000 samen met mijn tweelingzus Inge.
Ik woon eigenlijk in Dreumel, samen met mijn ouders, mijn 2 zussen en mijn grote vriend Finn.

Ik denk terug aan ongeveer 4/5 jaar geleden: Ik woonde thuis, samen met mij ouders en twee zussen en ik had een leuk leventje. Maar dit liep niet goed, ik had heel vaak woede-uitbarstingen waarbij ik hard te keer ging.
Ik wist niet meer wat ik deed en deed dingen waarvan ik niet wist dat ik ze durfde.

Na heel veel onderzoeken, testen en therapieën, is er bij mij ADHD, Autisme en Gilles De La Tourette uitgekomen. Hier heb ik zelf nooit veel last van gehad, maar mijn omgeving wel! Mijn woede-uitbarstingen werden heviger, mijn onrust meer en thuis was ik niet meer de Twan die ik nu wil zijn.

Toen ik 2 jaar geleden opgenomen werd op Herlaarhof, een behandelgroep.
Was dit voor mij een soort van hoop, ik hoopte dat ik op deze groep dingen zou leren wat ik thuis kon toepassen als het mis ging. Ik heb hier 1 jaar gezeten. Aan het eind van dat jaar was is bang om naar huis te gaan, bang om weer die Twan te worden die niets kon hebben. Eenmaal thuis liep het best lekker, maar zeker nog niet altijd. Ik bleef mijn best doen. Maar het lukte me niet.

Ik ben nu terecht gekomen op een woongroep in Rosmalen, waar ook mijn school zit. Op deze groep mag je jezelf zijn, druk doen wanneer dat nodig is en je nergens voor hoeft te schamen. Dit is voor mij zo’n opluchting.  Maar ik wil niets liever dan gewoon thuis wonen. Ik weet dat dat niet meer lukt, maar laat mij dan dichter bij huis wonen dacht ik. Zodat ik dichter bij mijn ouders ben, mijn zussen en mijn hond Finn.

Toen papa dit begreep, is hij begonnen met het opzetten van Wooninitiatief Finn. Wat in Beneden-Leeuwen  gevestigd moet worden. Het doel om mij dichter bij (t)huis te laten wonen, maar zeker ook om ander kinderen dit ook te gunnen. Een plek waar je het fijn hebt en waar je mag zijn wie je bent!

Dit wil ik heel graag! en vast en zeker nog meer jongeren in West Maas en Waal en omstreken.
U kunt de droom om een Wooninitiatief (Finn) op te zetten steunen, door uiteraard dit bericht te delen. Maar zeker ook om er eens over na te denken om samen met mijn vader de schouders eronder te zetten. Zodat Wooninitiatief Finn een goed thuis wordt voor mij en vele andere!

Dit artikel is geschreven en gepost op Facebook door Twan d.d. 21 mei 2017