Wonen bij WiFinn

Gewoon waar het kan, bijzonder waar nodig!

Een eigen plek en een omgeving hebben waar je je veilig en op je gemak voelt, je geaccepteerd en gewaardeerd wordt om wie je bent en waar je geborgenheid en warmte vindt, dat is een thuis hebben! Een thuis waar je je zelf vorm en inhoud aan geeft.

Het doel van stichting WiFinn is om de bewoners, mensen met een beperking (ASS & LVB), in staat te stellen om zo zelfstandig mogelijk een eigen leven te leiden en te kunnen participeren binnen de maatschappij. Op dit moment zijn er helaas onvoldoende mogelijkheden in onze omgeving om volledig zelfstandig te kunnen wonen. Met deze woonvorm  creëren wij voor hun een plek waar ze zich veilig en thuis zullen voelen, zodat zij hun leven zo zelfstandig mogelijk vorm en inhoud kunnen geven. Dit houdt concreet in dat de bewoners waar mogelijk zelf de regie voeren en waar nodig de zorg krijgen die zij verdienen/nodig hebben. Hiervoor zullen de bewoners zorg, begeleiding en ondersteuning op maat krijgen. WiFinn werkt hierbij nauw samen met haar bewoners, ouders/verzorgers, (zorg)professionals en vrijwilligers. Stichting WiFinn staat dan ook open voor samenwerking met mede initiatieven om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de leefbaarheid in de buurt, de wijk en het dorp.

Het gebouw wordt in November opgeleverd aan de Rozenstraat 9 in Beneden – Leeuwen.  Deze bestaat uit twee woonlagen en vanuit de centrale entree aan de voorzijde heb je direct toegang tot de teampost, de twee gemeenschappelijke ruimten, de bewonersgangen en de trappen naar de eerste etage. De appartementen zijn dusdanig gesitueerd dat er geen (druk) verkeer in de bewonersgangen plaatsvindt, maar alleen verkeer van de bewoners zelf, de begeleiding en eventueel bezoek. De 21 bewoners worden gesplist in twee groepen met ieder een eigen gemeenschappelijk woonkamer met eigen besloten binnentuin. Voor de bewoners is een eigen achteringang gecreëerd.

Het complex staat op een ruim perceel met voldoende groen, vlakbij het centrum van Beneden-Leeuwen, maar toch rustig gesitueerd in een woonwijk. Alle voorzieningen, winkels, sportvelden, openbaar vervoer, verengingen etc. zijn op loopafstand. Kortom de ideale plek om te wonen!

Het is de bedoeling dat de bewoners hier voor lange tijd wonen. Ondanks dat iedereen verschillend is en mag zijn, is het wel belangrijk dat de bewoners bij elkaar passen en de zorgvraag passend is. Vrienden worden mag, maar hoeft niet, het belangrijkste is dat ze goede buren worden en prettig kunnen samen wonen en leven. Hiervoor hebben wij een aannamebeleid opgesteld.

Heb je interesse om bij ons te komen wonen, schrijf je dan in middels ons aanvraagformulier.

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via de mail: info@wifinn.nl. De zorgcommissie neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.