Locatie

Locatie
Op 4 februari 2020 hebben woonstichting De Kernen en Stichting WiFinn officieel de samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een nieuw wooninitiatief op de locatie De Wijzer in Beneden Leeuwen. Op deze locatie aan de Rozenstraat 9 heeft woonstichting De Kernen een woon- zorgcomplex  voor jongvolwassenen binnen het Autisme Spectrum Stoornis (ASS) gerealiseerd.

De Kernen verhuurt deze  locatie aan Stichting WiFinn. Het pand biedt ruimte aan 21 jongvolwassenen.

Indeling
Het complex is verdeeld in een groep van 10 en een groep van 11 bewoners.
Naast de 2 gemeenschappelijke woonkamers, voor iedere groep 1, is er ook een teampost met slaapwacht ruimte aanwezig voor de 24-uurs zorg.
De appartementen van ruim 50m2 hebben iedere een eigen entree. Vanuit de entree is er toegang tot een berging, badkamer, slaapkamer en woonkamer met keukenblok.

Veilig wonen
Bij de ontwikkeling van het complex hebben we rekening gehouden met de “prikkelgevoeligheid” van onze toekomstige bewoners.
We hebben daarom een centrale entree aan de voor- en achterzijde die toegang geven tot de gemeenschappelijke woonkamers, teampost, trappen en de bewonersgangen.
Op deze manier hebben we een “centrale verkeersruimte” gecreëerd, waardoor we de bewonersgangen zo rustig mogelijk kunnen houden.
Ook hebben we duidelijke zichtlijnen, structuur en rust in het gebouw gebracht zodat het voor de bewoners overzichtelijk is en veilig voelt.

Voor meer informatie kan je mailen naar info@wifinn.nl